dilluns, 28 de desembre del 2009

Exposicions Territori


En aquest darrer mes de desembre, cada dimarts a l'assignatura de COED i GITIC, els alumnes de primer d'educació primària, realitzavem exposicions del territori.
Aquest tema, el territori, és molt extens, de manera que per parelles, haviem d'endinsar-nos en un tema, i en 6-7 minuts, expossar-ho.
Temes molt interessants vam poder apreciar cada dimarts, com per exemple: el món dels sords, perquè realitzavem les festes ( els seus origens ), els discapacitats i l'esport, etc.
Totes han sigut molt bones; bons powerpoints, bona expressió gestual, bon to de veu, etc, però recalcare aquestes tres, per què hem van obrir l'apetit intel·lectual.
El món dels sords, va ser força interessant, i per a acabar, vam poder veure, un petit dièleg en llenguatge de signes. Quina dificultat que tenen aquestes persones per a comunicar-se, però ells, sempre endevant.
Els origens de les festes, va ser un tema que obrí un gran interés en la meva persona.
Anys i anys, fent pons, vacanses i festes, i sense saber perquè. Però ara, després d'aquesta exposició i una mica d'investigació, sé per que efectuem aquestes vacanses.
I finalment, per acabar, els discapacitats en el món de l'esport.
Destaco aquesta, per una senzilla raó, és la que el meu company Raül i jo, vam realitzar.
El tema és molt més complex del que sembla, i requeria molta preparació i investigació. Aquest tema tractava de totes les dificultats a nivell inclusives i exclusives que tenen aquestes persones, gràcies a què, el gran número de persones normals, els hi provoquem.
Nosaltres dos, voliem fer veure al públic, que no hem de tenir llastima d'aquestes persones, viceversa, els hem d'admirar per el seu esperit de superació.
Tema que podríem relacionar amb el llibre llegit a seminari: Elogi de feblesa, d'Alexandre J.
Per moltes barreres que li ficaven, ell sempre mirava endevant, i amb el seu esperit de superació poguè arrivar on ell va voler.
Després de tot aixó, comencem les vacanses de Nadal!

Bones Festes a tothom!